•  DSC0078
  • DSC 4570
  •  DSC0047 (2)
  • DSC 4580
  • gimn2
  •  DSC0069
  • 2
  • DSC 4569

Претрага

Тара Степановић - ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2020-21.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поштовани професори, директоре, ученици и родитељи,

Велика ми је част што сам проглашена за Ђака генерације за школску 2020/2021. годину. Хвала вам што сте препознали мој труд и што сте моја постигнућа у претходне четири године крунисали овом титулом. Наша Гимназија има традицију дугу 150 година и изнедрила је многе успешне људе, те бити проглашен за Ђака генерације у оваквој институцији са собом носи велику радост и одговорност, као и подстрек за постизање још већих успеха у будућности.

Оволики успех не бих постигла да нисам имала подршку људи којима сам окружена. Хвала свима запосленима у школи који су ме бодрили лепим речима, али и помогли када ми је то било потребно; хвала мојим разредним старешинама и одељењу што су се од срца радовали сваком мом успеху и увек ми излазили у сусрет. Највећу захвалност, ипак, дугујем својој породици и најближим пријатељима, на љубави и подршци коју ми пружају. Њихово веровање у мене често је било први корак ка успесима које ни сама нисам веровала да ћу остварити.

Иза нас је тешка година – као да пандемија сама по себи није велики изазов, суочили смо се и са са измењеном сликом школе, учења и друштвеног живота. Желим да честитам свима на успешном завршетку ове необичне школске године, и надам се да ће у наредној години школа, и уопште живот, више личити на оно што су били пре пандемије. Посебно желим да честитам својим вршњацима, матурантима, јер су, поред прилагођавања новим видовима наставе, успели да се спреме за пријемне испите и упишу се на жељене факултете. Показали сте да сте схватили једну важну животну лекцију – нисте одустали од својих снова чак ни у оваквим неизвесним временима. Желим вам пуно среће и успеха, да увек будете тако храбри и истрајни, као и да се бавите оним у чему уживате и проналазите се. 

Поносна сам што сам била ученица ове школе, и захвална на знању и пријатељима које сам стекла. Куда год ме живот одведе, гимназијско искуство ће ми остати у сећању не само као леп период живота, већ и као изузетна основа за будућност. Још једном, хвала од срца свима који су били део мојих средњошколских дана, на свему што сте ми пружили за ове четири године.  

Тара Степановић IV1