• DSC 4569
  • DSC 4570
  • DSC 4580
  •  DSC0047 (2)
  • 2
  •  DSC0069
  •  DSC0078
  • gimn2

Претрага

Распоред наставе. Алати и упутства за наставу на даљину.
Кликни на слику за детаље.
COVID-19

„Фестивал науке и уметности“ у лозничкој Гимназији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ученички парламент Вас позива да учествујете на „Фестивалу науке и уметности“.

Очекујемо све заинтересоване ученике на састанку у четвртак 03.04.2014. у 13:15 ч.

Фестивал ће бити сачињен од занимљивих експеримената у којима ће моћи да учествују и посетиоци, као и изложби и презентација из природних, друштвених и техничких наука.

У оквиру Фестивала биће и поставка креативног тима наше Гимназије који учествује на фестивалу Интернест, у вези са емпатијом и емоционалном писменошћу.


Више о Фестивалу можете видети кликом на ОПШИРНИЈЕ.

Састанак 28.03.2014.

Договор о плану рада

Шта све подразумева презентација на фестивалу науке?

1) Фестивал ће бити сачињен од занимљивих експеримената у којима ће моћи да учествују и посетиоци, као и изложби и презентација из природних, друштвених и техничких наука. Ученици ће имати прилику да презентују експерименте (природне и техничке науке) уз одговарајуће објашњење или држе презентацију, организују радионице и квизове из области за коју су заинтересовани.

2) Ученици могу презентовати самостално или у групи.

3) Ученици могу предложити своје идеје за експерименте. У случају да им недостаје инспирације, могу се посаветовати са предметним професорима или се јавити ученицима који организују фестивал.

4) Поставке фестивала ће бити у кабинету страних језика (књижевност, енглески, француски, немачки и руски језик, ликовно), кабинету историје (историја, географија), кабинету хемије (хемија, биохемија, геологија), кабинету физике (физика, математика, астрономија, електроника, фотографија) и кабинету биологије (биологија, медицина).

5) Сваки ученик ће направити постер (формат 100x70cm) на ком ће бити кратко објашњење његове поставке, намењено посетиоцима (Постер неће бити обавезан, зависи од врсте презентације. Подразумева се једино за експерименталне поставке).

Очекујемо све заинтересоване ученике на састанку у четвртак 03.04.2014. у 13:15 ч.

Ученички парламет